„Az elvarázsolt kastély”

A pandémia okozta helyzet miatt sajnos az elmúlt hónapokban a Halász-kastély látogatók nélkül, szomorkodva várja, hogy újra vendégek népesítsék be tereit. Nem bírjuk tovább, így némi varázslat segítségével a Halász-kastély látogat el otthonaikba! Ha nem is tudunk személyesen találkozni, de kihasználva közösségi média felületeinket, elvisszük Önöknek kedves és már jól megszokott programjaikat. Tavaszra hangoló sorozatunk címe Az elvarázsolt kastély:

Február 27. szombat: Rendhagyó tárlatvezetés Németh Balázzsal Sajnos a lezárás miatt sokuknak nem volt lehetősége megtekinteni Vadászfegyverek-Fegyvervadászok című kiállításunkat, ezért most alkalom nyílik arra, hogy Németh Balázs történész rendhagyó tárlatvezetésében fedezzék fel a Nemzeti Múzeum nagyszerű gyűjteményét.

Március 21. vasárnap: FÜLEmüle kastélykoncert Bach születésnapján Kis FÜLEmülék figyelem! Ha online térben is, de folytatódik a fiatal korosztálynak szóló koncertsorozatunk. Különleges koncerttel készülünk, hiszen J. S. Bach születésnapja alkalmából a nagyszerű zeneszerző legszebb dallamait hallgathatjátok meg Papp Tímea hárfaművész és Bartek Zsolt klarinétművész csodálatos előadásában.

Április 2. Nagypéntek: Kastélymesék Sebestyén Mártával Húsvét ünnepére készülve Az idei évben április Húsvét hónapja: nem csak a melengető napsugarakat, hanem a kereszténység legfontosabb ünnepét is köszöntjük ekkor. Rodics Eszter kastélyigazgató vendége Sebestyén Márta  Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar népdalénekes, előadóművész. A beszélgetést a témához illő dalok egészítik ki a művésznő előadásában. 

Május 22. szombat: Pünkösdi KastélyKoncert Ignácz Attilával Frank Sinatra dalai és dallamai töltik be a kastély és környezetének terét Ignácz Attila és zenésztársai előadásában. Közreműködik: Fekete Bálint zongora, Horváth Márk gitár, Jász András saxafon, Balog Brigitta hegedű, Szabó Béla ének. Online koncert (ha muszáj)…, de nagyon reménykedünk, hogy június már a személyes találkozások jegyében telik majd!

Addig is kövessenek bennünket közösségi médiafelületeinket, hiszen izgalmas tartalmakkal és színes programokkal készülünk, hogy újra egy kis Halász-kastély élményt csempésszünk mindennapjaikba.

https://www.facebook.com/halaszkastely

http://www.halaszkastely.hu/

https://www.instagram.com/halaszkastely

https://www.youtube.com/channel/UCPa2HjPtwo0ufIU7SdCAE4w/about