A KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG NAPJAI A KÁPOLNÁSNYÉKI HALÁSZ-KASTÉLYBAN

Sokszínű programmal várja látogatóit a kápolnásnyéki Halász-kastély a KÖN hétvégéjén: szeptember 15-én és 16-án kastélysétákkal és ráadás kastélykoncerttel készülnek a szervezők.

  1. szeptember 15. 10.00 óra

MESÉL A KASTÉLY A KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG NAPJAIN

Mesés időutazásra invitálja a kastélytúrán résztvevőket Rodics Eszter, a Halász-kastély igazgatója a Kulturális Örökség Napjai alkalmából. Az épület megszületésétől napjainkig sok minden kiderül a kastély lakóiról, az épület sorsáról, még a jelenleg látogatható kiállítások rendhagyó megismerését is lehetővé teszi a különleges alkalom.

A részvétel regisztrációhoz kötött, részvételi szándékukat a következő e-mail címen vagy telefonon szeptember 13-ig jelezzék: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy +36 21 292 0471

 

  1. szeptember 15. 19.00 óra

KASTÉLYKONCERT RÁADÁS SCHNÖLLER SZABINÁVAL ÉS POLGÁR JUDITTAL

A Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozat keretében a Halász-kastély parkja újabb csodának ad otthont: többek között Puccini, Verdi, Bellini és Mascagni remekművei csendülnek fel Schnöller Szabina operaénekes tolmácsolásában, zongorán kísér Polgár Judit.
Barátok az életben, igazi társak a zenében - a világhírű operaénekes, Polgár László lánya, Polgár Judit, s egyik utolsó tanítványa, Schnöller Szabina évek óta varázsolják el a közönséget mint ének-zongora duó. A fiatal művészek célja, hogy minél szélesebb közönséghez juttassák el az opera és dalirodalom remekeit. Koncertjeiken klasszikusok és igazi kuriózumok egyaránt megszólalnak, egyedülálló élménnyel ajándékozva meg a magyar és nemzetközi közönséget.

Jegyek a kastélyban és a jegy.hu oldalán vásárolhatók.

 

  1. szeptember 16. 10.00 óra

KASTÉLYSÉTA A KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG NAPJAIN

Képzeljék el! - séta és tárlatvezetés a Halász-kastélyban és parkjában 
Hogyan és mikor épült a kápolnásnyéki kastély? Kik, és hogyan éltek falai között a 19-20. században? Hol volt a gyerekszoba vagy a teniszpálya? Milyen kapcsolatban voltak a Velencei-tóval? Honnan érkeztek a vendégeik? Mekkora személyzet dolgozott a középnemesi tulajdonosok mellett? Milyen volt a kastélypark? Mikor gyűlt itt össze a település apraja-nagyja? Mi történt a 2. világháborút követően? Mindezek elképzelését segíti a kastélyséta Bányai Balázs történésszel, aki a kastély és a család történetének kutatója, alapos ismerője. A részvétel regisztrációhoz kötött, részvételi szándékukat a következő e-mail címen vagy telefonon szeptember 13-ig jelezzék: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy +36 21 292 0471