EN

Rezsnyák Róbert és a Gramofon Band fantasztikus hangulatú koncertje elvarázsolta a Halász-kastély közönségét.

Megígértük, úgy is lett: fergeteges évadnyitó KastélyKoncertnek adtunk otthont Horváth Márk, Horányi Juli, Jász Andris és zenésztársaik jóvoltából.

Hatodik alkalommal nyitotta meg a velencei-tavi turisztikai évadot a Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány Kápolnásnyéken. A miniszterhelyettes az idei turisztikai statisztikákat „jó előjelnek” tekinti a nyári szezon kezdetén, a Velencei-tónál is.

Gulyás Dénes Kossuth-díjas operaénekes narrációját énekes-zenei betétek kísérték a Halász-kastély Áthallások című produkciójában szombaton délután. Az irodalmi-művészeti tartalom díszlete ezúttal a nemrég nyílt textilművészeti kiállítás volt.

A Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola a Nemzeti Művelődési Intézet-tel együttműködésben szervezi és bonyolítja le ezen a héten a Közösségépítő Kultúránk című programsorozatot. Helyszíneinken hét napon át naponta több, mint 400 látogatót fogadunk az ország minden pontjáról.

Ariadné fonala: textilcsodák a Halász-kastélyban

Gárdonyi Géza szülőházánál, a költészet napján avatta Gárdony önkormányzata és a Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány a Fejér megyei irodalmi emlékfal következő, Kalász Mártont ábrázoló domborművét. A Kossuth-díjas író, költő, műfordító portréját bemutató alkotást Baráth Fábián szobrászművész készítette.

Áldott Húsvétot kívánunk!

Pazar gyűjteményből érkezik merítés a kápolnásnyéki kastély nyitónapján.

A Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola álláshirdetéseit ide kattintva tekintheti meg.