EN

Hangzó Helikon Fesztivál, ahol a versek, a zene, a kultúra és művészet találkozik. A múzsák a Helikon hegyén biztos nem tudták elképzelni a verseket ének nélkül.

Megkapó, 19.századi miliő, hangulatos, stílusos belső terek várják mostantól a védett ipari emléknek számító mozdonyból átalakított szabadulószobában a látogatókat. Rejtélyes krimibe keveredhet, aki felszáll a múltból átmentett vasúti kocsiba. Védett ipari emléknek számító szertartályos gőzmozdonyból, vasúti kocsiból és szenes kocsiból átalakított szabadulószobát avatott hétfőn a Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány.

A nyitvatartással, bejelentkezéssel, jegyárakkal kapcsolatos informcáiókkal hamarosan a 𝙣𝙮𝙞𝙩𝙫𝙖𝙩𝙖𝙧𝙩𝙖́𝙨𝙨𝙖𝙡, 𝙗𝙚𝙟𝙚𝙡𝙚𝙣𝙩𝙠𝙚𝙯𝙚́𝙨𝙨𝙚𝙡, 𝙟𝙚𝙜𝙮𝙖́𝙧𝙖𝙠𝙠𝙖𝙡 𝙠𝙖𝙥𝙘𝙨𝙤𝙡𝙖𝙩𝙤𝙨 𝙞𝙣𝙛𝙤𝙧𝙢𝙖́𝙘𝙞𝙤́𝙠𝙧𝙤́𝙡 𝙝𝙖𝙢𝙖𝙧𝙤𝙨𝙖𝙣 𝙛𝙖𝙘𝙚𝙗𝙤𝙤𝙠 𝙤𝙡𝙙𝙖𝙡𝙪𝙣𝙠𝙤𝙣 𝙚́𝙨 𝙬𝙚𝙗𝙤𝙡𝙙𝙖𝙡𝙪𝙣𝙠𝙤𝙣 𝙩𝙖́𝙟𝙚́𝙠𝙤𝙯𝙤́𝙙𝙝𝙖𝙩𝙣𝙖𝙠.

 
Forrás: feol.hu
 
Fotók: Kőmives András

A Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány tisztelettel meghívja Önt 2023. szeptember 25. 15 órára a Halász-kastély parkjába a felújított szertartályos gőzmozdony és vasúti kocsi, valamint az abban kialakított különleges szabadulószoba átadására.

A Kastély 2023. szeptember 9-én, szombaton 16 órától zártkörű rendezvény miatt ZÁRVA TART. Megértésüket köszönjük!

"Az idők és műfajok találkoznak Kápolnásnyéken” – fogalmazott Csák János kulturális és innovációs miniszter, aki a napokban a kápolnásnyéki Halász-kastélyba és a Liszt Művészházba is ellátogatott – közölte a FEOL.

Fantasztikus beszélgetőtársak, fiatal tehetségek a Velencei-tó térségéből és nagyszerű közönség! Miklósa Erika, Batta András, Novák Péter, Czeilinger Izabella, Verő Johanna és Rodics Eszter kastélyigazgatónk, hálás köszönet a felejthetetlen estéért! Tartsanak velünk őszi programjainkon is.

Szombat este nagyszerű vígoperát láthatott kastélyunk közönsége. Köszönjük a remek előadást, és hogy ilyen sokan velünk tartottak e szép nyári estén!

Magyar Arany érdemkereszt kitüntetést kapott Rodics Eszter, a kápolnásnyéki Halász-kastély és a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola igazgatónője.

A Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány pályázatot hirdet Kulturális barangolás a kápolnásnyéki Halász-kastélynál címmel osztályok, tanulócsoportok részére. Elsősorban hátrányos helyzetű, és/vagy sajátos nevelési igényű tanulókat (is) integráló csoportok, osztályok jelentkezését várjuk. Összesen maximum 75 főt fogadunk. Kirándulási időpontok: 2023. augusztus 7. és szeptember 8. között.