EN
 
Korábbi programjaink
2024.03.23. 15.00

Gyerekeknek szóló koncertsorozat: fülelj, énekelj, játssz, próbáld ki a legkülönbözőbb hangszereket remek művészek iránymutatásával és társaságában. A délutánok házigazdája Bartek Zsolt klarinétművész.

Nézd-réz

Márciusban együtt a trombita, kürt, harsona és a tuba.

Rézfúvós kvintett
Rónai Gábor-trombita
Mihályfi Márk-trombita
Kiss Norbert-kürt
Bodon Bence-harsona
Sápi Viktor-tuba

2024.04.11. 16.00

A Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány és Gárdony Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt 2024. április 11-én, a magyar költészet napján 16 órára a Fejér Megyei Irodalmi Emlékfalhoz Baráth Fábián szobrászművész Kalász Márton Kossuth-díjas költő, író, műfordítóról készült domborművének avatására.

2024.04.20. 16.00

Pazar gyűjteményből érkezik merítés a kápolnásnyéki kastély nyitónapján.

2024.05.04. 17.00

Koncert énekhangra, zongorára, klarinétra, komputervetítőre és narrátorra.

A vokális zene műfajának egyik leglélekcsiklandozóbb kihívása, hogy az előadók hogyan képesek a nagy színpadi művekhez képest miniatűr zenei formák, de mégis egyetemes emberi és irodalmi, művészi értékű szövegek mondanivalóját, hangulatát, az abban megjelenő elvont tartalmat vagy kitapintható történetet, néhány percben a hallgatóság elé tárni. Az est előadói ezt a megközelítést tovább gondolva, a zeneirodalom ismert és kevésbé ismert kincseiből úgy válogattak – különböző szerzőktől, korokból, más-más nyelven elhangzó – műveket, hogy azok a narrátor, Gulyás Dénes Kossuth-díjas operaénekes szavaival, a zene, a mondanivaló témájához kapcsolódó irodalmi idézetekkel kiegészülve egy történetté, szinte forgatókönyvvé, egy gondolati szövetté álljanak össze. A történetet a dalok szövegei és azok irodalmi, és más művészeti vonatkozásai inspirálják. Így tisztán jelenhetnek meg azok az áthallások, emberi és transzcendens kapcsolatok, melyek sok zeneszerzőt, írót, festőt, szobrászt akár koreográfust megihlettek, s maradandó értékek teremtésére sarkallták. Egy voltaképpeni Gesamtkunst jellegű produkcióra gondolunk melyben a témától függően a zene, az irodalom a festészet, szobrászat, fotó, akár a tánc, vagy a pantomim és megjelenhet.

Az est előadói: Sotkó Eszter - zongora, Lökösházi Mária - ének, Szikora Márton - klarinét, Gulyás Dénes – narráció.

A rendezvény kastély belépővel látogatható.

2024.05.25. 15.00

Gyerekeknek szóló koncertsorozat: fülelj, énekelj, játssz, próbáld ki a legkülönbözőbb hangszereket remek művészek iránymutatásával és társaságában. A délutánok házigazdája Bartek Zsolt klarinétművész.