a kápolnásnyéki Halász-kastélyban

KÉT DÁTUM VÁLTOZOTT !

Szeptember 20. és október 18. a két új időpont!

 

Folytatódnak a KASTÉLYMESÉK a kápolnásnyéki Halász-kastélyban. Havonta egy este különleges vendégek különleges helyszínen mesélnek különleges életükről, különleges épületekről és személyes történeteik segítségével hívják rendhagyó kalandozásra hallgatóságukat. A vendégekkel Rodics Eszter, a kastély igazgatója beszélget.

Tartson velünk az alábbi alkalmakon, és hallgassa a KASTÉLYMESÉKET egy csésze forró tea vagy kávé mellett, zenei aláfestéssel.

2018. szeptember 20. csütörtök 18 óra
Kastélymesék Művészetközelben

Grászli Bernadett művészettörténész, a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum igazgatója mesél a két győri mester - Cziráki Lajos és Tóvári Tóth István - életéről, személyiségéről és művészetéről a Művészetközelben című kiállítás záró eseményén. Közreműködik a győri Dzsem zenekar. 

 
2018. október 18. csütörtök 18 óra
Kastélymesék Irodalomközelben

E. Csorba Csilla művészettörténész, a Petőfi Irodalmi Múzeum korábbi főigazgatója mesél a Velencei-tó vidékéhez köthető irodalmi élményeiről és különleges épületekről, amelyek Gárdonyi Gézához és Vörösmarty Mihályhoz kapcsolódnak.
 

2018. november 23. péntek 18 óra
Kastélymesék Zeneközelben

Az Oláh Vilmos, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara koncertmesterének főszereplésével forgatott The Violin Alone című dokumentumfilm az Egyesült Államokban hat Emmy-díjat nyert el, köztük a legjobb kulturális dokumentumfilm címet is. A művész mesél életéről, a muzsika varázslatos erejéről és a világhírű alkotás forgatásának részleteiről. Az est során megszólal a hegedű is, és részleteket mutatunk be a díjnyertes filmből.

 
2018. december 21. péntek 18 óra
Kastélymesék Ünnepközelben

Az adventi időszakban Nádasdy Borbála grófnő mesél kalandos életéről, a Nádasdy-családról, a nádasdladányi kastélyról, valamint gyermekkora legszebb karácsonyáról, az ünnepek jelentőségéről.