A HALÁSZ-KASTÉLY FEBRUÁRI PROGRAMJAI

2019.február 9. 10.30

Művészszemmel – Tárlatvezetés a Szolnoki Művésztelep alkotóival

„A műtárgy nem más, mint kapu egy bizsergető, izgalmas és mégis megnyugtató világba.”

(Verebes György, Munkácsy-díjas festőművész)

Előfordult már Önökkel, hogy egy szobor vagy festmény láttán legszívesebben megkérdezték volna az alkotót, vajon mit szeretett volna alkotásával üzenni? Ha igen, akkor most lehetőség nyílik arra, hogy egy különleges, zenés illusztrációval gazdagított tárlatvezetés során közvetlenül a művésznek tegyék fel kérdéseiket. A Szolnoki Művésztelep festő- és szobrászművészei szeretettel várják Önöket egy személyes és közvetlen hangvételű találkozásra a kápolnásnyéki Halász-kastélyba, amely során a Jelenlét című kiállítás műalkotásait mutatják be a látogatóknak.

 

2019. február 15. 18.00

Kastélymesék – Bálint-nap különkiadás

A februári Kastélymesék vendége Foster Hanna a Néprajzi Múzeum muzeológusa, akivel rendhagyó szempontokból járjuk körbe a Bálint-nap és a farsangi időszak történetét.
A remek hangulatról a dallamok terén Horváth Márk és Mits Marci gondoskodnak, a tőlük megszokott színvonalon.
Aki pedig szeretne még koccintani is párjával e jeles nap alkalmából, ezúttal megteheti: a szokásos teán és kávén kívül készülünk egy kis pezsgővel is.

Regisztrálni érdemes: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.