KÖNYVVILÁG BÁNYAI BALÁZS: KASTÉLY-MESE CÍMŰ KÖTETÉNEK BEMUTATÓJA

2020. szeptember 24. 18 óra

A Halász-kastély KönyvVilág című sorozatában ezúttal Bányai Balázs történész a kastély történetét bemutató monográfiáját ismerhetik meg az érdeklődők.

A kötetet bemutatja: L. Simon László író, országgyűlési képviselő. A vendégekkel Rodics Eszter kastélyigazgató beszélget.

Bányai Balázs gazdagon illusztrált, tudományos igénnyel megírt, ugyanakkor a széles közönség számára is érdekes kötete a család, valamint a nyéki kastélynak életébe és történetébe enged betekintést.

A szerző 2001 óta kutatja a Fejér megyei kastélyok és a kastélyokban élő arisztokraták, földbirtokosok történetét. Munkáiban megjelenik a család- és az építéstörténet, foglalkozik a birtokosok társasági életével, illetve kedvelt szenvedélyükkel, a vadászattal. Oral history gyűjtéseivel egy olyan világ utolsó tanúinak az emlékeit örökítette meg, amelynek forrásait jelentős részben elpusztította a második világháború, és múltját igyekezett eltörölni a kommunista hatalom is.

 

A rendezvény 1000 forintos kastélybelépővel látogatható.

Regisztrálni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet.